Registreren Inloggen
Poppedijn
 Peuterspeelzaal

PoppedijnPeuterspeelzaal “Poppedijn” heet alle peuters uit Kantens, Rottum en Stitswerd vanaf 2 jaar (tot 4 jaar) van harte welkom. Wij zijn op dinsdag- en vrijdagochtend geopend van 8.30 uur tot 11.45 uur. Tijdens iedere ochtend is er 1 vaste gediplomeerd leidster aanwezig en zij wordt ondersteund door 1 vrijwilligster.

Peuterspeelzaal “Poppedijn” stelt zich ten doel om de ontwikkeling van peuters te stimuleren in het tempo van de peuter als individu, vanuit zijn/haar eigen karakter, aanleg en temperament. Hierbij denken we aan:

  • Het bevorderen van sociale contacten met leeftijdsgenootjes en met volwassenen, waardoor het kind kennis maakt met andere normen en waarden en leert om samen te delen en samen te spelen;
  • Het bevorderen van het taal-, denk- en fantasievermogen;
  • Het bevorderen van de motorische ontwikkeling.

De leidster stimuleert de peuters in het meedoen aan allerlei activiteiten, maar zal het hiertoe niet dwingen. Wanneer een kind dag in dag uit eenzijdig speelt (bijv. altijd puzzelen, altijd met auto’s), dan zal de leidster hem/haar tot andere activiteiten stimuleren door regelmatig iets anders onder de aandacht te brengen.

Om deze belangrijke ontwikkeling van peuters goed bij te houden werkt de peuterspeelzaal met het Pravoo-systeem. De leidster houdt voor ieder kind een persoonlijk ontwikkelingsboekje bij, waarin duidelijk naar voren komt hoe de ontwikkeling van uw kind verloopt. En mocht een kind het moeilijk hebben op een bepaald gebied, (afscheid nemen, taal, contact enz.), dan komt dat ook naar voren, zodat de leidster daar direct op in kan springen. In samenwerking met de ouders uiteraard.

Een ochtend op de speelzaal kent een min of meer vaste indeling. Deze vaste structuur is voor de peuters heel herkenbaar en duidelijk.We beginnen met vrij spelen en daarna gaan we gezamenlijk opruimen. Als alles opgeruimd is, is er een kleine pauze. Tijdens dit rustmoment wordt er samen fruit gegeten en wat gedronken.Hierna gaan we meestal een boekje lezen en liedjes zingen, gevolgd door een werkje (plakken, verven kleuren e.d.). De ochtend wordt afgesloten door een kringspelletje of buiten spelen.

Om de kosten van de ouderbijdrage zo laag mogelijk te houden en wat extra geld in het laatje te brengen, worden er acties georganiseerd (oud papier ophalen, paaseitjes verkopen) en wordt er door de ouders zelf schoon gemaakt.

Vanaf het moment dat uw kind één jaar is, kunt u hem/haar laten inschrijven. U kunt een informatieboekje en een inschrijfformulier verkrijgen op de speelzaal. Dit kan op openingsdagen tussen 11.45 uur-12.00 uur. U en uw kind kunnen dan direct kennismaken met de leidster.
Wanneer u uw kind heeft aangemeld, wordt hij/zij op de lijst geplaatst. Op het moment dat er op de speelzaal een plaats vrijkomt, kan het kind dat bovenaan de lijst staat en de leeftijd van twee jaar heeft bereikt, geplaatst worden.


 Adres

Kerkhofsweg 7
9995 PL Kantens
Tel. 06-51570057
Postadres:
Pastorieweg 6
9995 PN Kantens.


 Leidster

Lutske Tamsma-van der Meulen


 Centraal kantoor

Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Eemsmond
Maarweg 6
9981 KZ Uithuizen
Tel. (0595) 432603
E-mail: info@peuterspeelzaleneemsmond.nl
Meer informatie: peuterspeelzaleneemsmond.nl