Registreren Inloggen
Climax
 Climax
Van oorsprong was de naam Climax verbonden met de gymnastiekvereniging die hier in 1936 in Kantens werd opgericht; het heette toen Gymnastiekvereniging Climax. Het was een bloeiende vereniging die veel leden had en waar veel activiteiten werden georganiseerd. Nu wordt er echter geen gymnastiek meer gegeven zoals we dat kennen uit die tijd. De belangstelling voor gymnastiek werd in de jaren tachtig steeds minder en het werd steeds moeilijker om een geschikte leider/ster te vinden en te behouden.
Omstreeks die tijd werd er een volleybalteam gevormd dat eerst op recreatieniveau en daarna in competitieverband wedstrijden ging spelen. Naast het volleybal werden ook nog andere activiteiten, met weliswaar steeds wisselende belangstelling, opgestart. Zo is er bijvoorbeeld een tafeltennisclub geweest en werden er in de jaren negentig aerobics/fitness en ‘bewegen op muziek’ lessen gegeven, wat in die tijd populaire activiteiten waren.
Het gymnastiekgebeuren is begin jaren negentig opgehouden te bestaan. De vereniging veranderde zijn naam van gymnastiekvereniging Climax in Sportvereniging Climax die zich tot doel stelde om sporten te kunnen aanbieden in zowel recreatief - als in competitieverband. Er zijn nu een dames- en herenvolleybalteam actief die meedoen in wedstrijdverband bij de Noordelijke Volleybal Competitie.
Sinds 2004 is er ook weer een nieuwe groep mensen actief met allerlei leuke dingen op het gebied van bewegen. De vereniging heeft zich als doel gesteld om zoveel mogelijk mensen in het dorp en natuurlijk ook daarbuiten de mogelijkheid te geven om op sportief gebied bezig te kunnen zijn.
De activiteiten van de vereniging vinden plaats in het Schienvat en al sinds lange tijd op de dinsdagavond.